top of page

נירוואנה | מהי נירוואנה ואיך משיגים אותה | מכללת טאותרפיה ד"ר מזרחי אברהם

Updated: Nov 30, 2024

טאותרפיה המכון הישראלי לטיפול בטראומה והתמכרויות


נירוואנה, כיבוי הלהבה. היבט ייחודי של הבודהה שעלינו להבין הוא השימוש שלו בריקות, שוניאטה, לתאר את החוויה העליונה. מאסטרים רוחניים אחרים דיברו על מלאות כדי לתאר את חוויותיהם הרוחניות. מדוע בחר הבודהה במונח הנראה לכאורה שלילי זה? זה חשוב ביותר לצמיחה הרוחנית שלכם, ולא מסיבות פילוסופיות. דרשנה. אני לא מתעניין בסוגיות פילוסופיות.


תלות הדדית | כל הקיום מצוי בתלות הדדית | מכללת טאותרפיה ד"ר מזרחי אברהם

נירוואנה | מהי נירוואנה ואיך משיגים אותה | מכללת טאותרפיה ד"ר מזרחי אברהם
מרכז הוליסטי לטיפול בטראומה והתמכרויות בתאילנד



קורס 12 הצעדים במכללה המובילה בישראל

לימודי פסיכותרפיה הוליסטית ממוקדת טראומה והתמכרויות

מרכז יום לטיפול בטראומה והתמכרויות, חוסר תפקוד וחוסר איזון נפשי




שחרור והטבע האולטימטיבי של נירוואנה


בודהה אמר, אני דן בנושאים בעלי ערך מעשי. המושג של מלאות, רעיונות על אלוהים, שלמות, האמת המוחלטת, האולטימטיבי – אלה הם כולם מונחים חיוביים. מונחים אלו מבלבלים את הבודהה מכיוון שהוא הכיר בהטעיה של התודעה האנושית.


מיסטיקנים אחרים משתמשים בשמות העצם החיוביים הללו לא בכוונה כי זו הייתה חוויתם. למה להתעכב על סבלות העבר? למה לא לדבר על מה שמתרחש? הם דיברו מניסיונם האישי. עם זאת, במהלך הדורות, אלו נוצלו על ידי ערמומיות התודעה האנושית.


למוח הערמומי, הרעיון של מלאות ושמות יפים אחרים, אלו הפכו לסיבה לסיפוק האגו. אני הפכתי לאלוהים. הגעתי למוחלט. התאחדתי עם האולטימטיבי. השגתי שחרור מלא, מוקשה. ה"אני" הופך למוקד כל ההצהרות שלנו.


הקושי הוא שאינך יכול להשתמש בחוויה האולטימטיבית כדי לספק את האגו. האגו הוא מכשול. הוא אינו יכול להפוך לגשר.


מונחים חיוביים נוצלו לרעה. במקום להשמיד את האגו, הם הפכו לקישוטים עבורו. אלוהים הופך למטרה שאתה חייב להשיג אותה. אתה הופך לגדול יותר מאלוהים. הסיבה היא שהמטרה אינה יכולה להיות גדולה ממך. זה קל להבנה.


שחרור והטבע האולטימטיבי של נירוואנה. כל הדתות נכשלים בגלל תמימות המיסטיקנים. הבודהה הבין זאת טוב יותר מכולם. הוא היה המשכיל ביותר, החכם ביותר, והפך למורה רוחני. בהיסטוריה של העולם, אין מי שישווה אליו כי הוא ראה איך התמימות של המיסטיקנים נוצלה על ידי התודעה הערמומית. לכן, הוא התייחס לאולטימטיבי כריקות, ואקום, אפס.


כיצד האגו יכול להשתמש בכלום כדי להתגאות? אלוהים, יכול לשמש כמטרה, אך ריקות קושרת את ידיו. מי רוצה להפוך לכלום? זהו פחד אימים. כולם רוצים להימנע מלהפוך לאפס בכל מחיר.


ובכל זאת, הבודהה השתמש במונח הזה כדי לתאר את האולטימטיבי. המונח שהוא השתמש בו הוא נירוואנה. הוא בחר מילה יפיפייה מושלמת והוא הדהים פילוסופים והוגים בכך שהשתמש בנירוואנה כדי לבטא את החוויה האולטימטיבית.


נירוואנה פירושו כיבוי הלהבה. מיסטיקנים אחרים אומרים שאתה הופך זוהר, כאילו אלף שמשות עלו בתוכך, כאילו שמי כוכבים שוכנים בליבך. רעיונות אלה מעוררים את האגו.




נירוואנה | מהי נירוואנה ואיך משיגים אותה | מכללת טאותרפיה ד"ר מזרחי אברהם
נירוואנה | מהי נירוואנה ואיך משיגים אותה | מכללת טאותרפיה ד"ר מזרחי אברהם


האגו רוצה כוכבים שירקדו בחזהו כדי שיוכל לזרוח מול העולם.


האגו רוצה כוכבים שירקדו בחזהו כדי שיוכל לזרוח מול העולם. הבודהה פגע בדיוק בלב העניין כשאמר שהחוויה האולטימטיבית היא כמו כיבוי נר. הלהבה הקטנה של הנר מטילה בריכת אור קטנה, וכשהיא כבתה, אתה נשאב לתוך חושך עצום.


רבים אמרו לו שאם ימשיך ללמד בדרך זו, אף אחד לא יעז ללכת בעקבותיו. מי רוצה חושך? האם אתה משוגע? הוא אמר שהחוויה האולטימטיבית היא המוות הגדול. בעוד אחרים דיברו על חיים נצחיים, הוא דיבר על מוות תמידי.


אך הוא לא סתר את עצמו. במשך 42 שנים, הוא אתגר ללא הרף את גאוני המזרח ולא התפשר על האגו. הוא ידע היטב שמה שהוא כינה חושך היה כל כך בהיר עד שנראה כמו חושך.


מה לדעתך קורה כשאלף שמשות עולות בתוכך? זה יותר מדי בהיר? תרגיש עיוור. תרגיש אפלה מוחלטת. הסתכל על השמש לכמה שניות ואתה לא רואה.


אם אלף שמשות יעלו בתודעתך, תרגיש חושך, לא הארה. לוקח זמן להסתגל. אתה חייב לחכות שעיניך יתחזקו לאט לאט.


אז החושך הופך לאור. הריקנות הופכת למלאות. אבל הוא לא דיבר על כך.


הוא אף פעם לא אמר שהחושך יהפוך לאור, והוא אף פעם לא הזכיר שהמוות יקום לתחייה מאוחר יותר, כי הוא הבין את התחבולות של האגו. אם הוא היה אומר זאת, זה היה מרגיע את עצמו. אז אין בעיה.


המטרה שלנו נשארת ללא שינוי. אנחנו רק צריכים לסבול לילה אחד של חושך הנשמה, ובסופו של דבר האור יחזור כאילו אלף שמשות. הבודהה ופילוסופיית הריקנות הבודהה היה צריך לשלול את קיומו של אלוהים.


לא כי הוא היה נגד אלוהים. אדם כמוהו לא יכול להיות נגד אלוהים. אבל אם הבודהה לא קיבל את אלוהים, האיומים של אחרים על אלוהים היו גם הם חסרי משמעות.


הטענה שלו סללה דרך לאנושות. הוא הנשמה של הווייתנו. אבל הוא לא התנגד לאלוהים.


הוא שלל את האגו, והוא לא נתן לעצמי, האטמן, הזדמנות לעלות, כי להיות בלי אלוהים היה טוב יותר. מה שלמדנו הוא, למרות שהוא היה הראשון להשתמש במונחים שליליים, הוא היה חייב להיות כריזמטי בצורה יוצאת דופן. מיליונים הלכו בעקבותיו.


ההבעה הלא-מנוסה שלו, שכנעה את מאזיניו. למה למדוט, דיאנה, לתרגל סגפנות, לוותר על קשרים משפחתיים, לאכול פעם ביום, רק כדי להגיע לריקנות, להפוך לאפס? אז עדיף לא למדוט או לתרגל סגפנות. אבל דבר אחד בטוח.


כשאתה הופך לאפס, לא יישאר אף אחד לסבול. מה כל כך מיוחד בזה? הוא שכנע אנשים, לא בגלל הפילוסופיה שלו, אלא בגלל ההארה שלו, בודהי, הכריזמה שלו. הוא עזר לאנשים לחוות בעצמם כדי שיוכלו להבין.


הריקנות, שוניאטה, תקפה רק לעולם, לאגו, אבל למהות האנושית, היא עושר, מלאות. יש הרבה סיבות לכך שהרעיונות של הבודהה נעלמו מהודו, והמינוח השלילי הוא המשמעותי ביותר. מיסטיקנים הודים, מלומדים ומיסטיקנים כולם השתמשו במונחים חיוביים.


נירוואנה | מהי נירוואנה ואיך משיגים אותה | מכללת טאותרפיה ד"ר מזרחי אברהם
נירוואנה | מהי נירוואנה ואיך משיגים אותה | מכללת טאותרפיה ד"ר מזרחי אברהם

אלפי שנים לפני הבודהה, הודו הייתה רגילה לרעיונות חיוביים.



אלפי שנים לפני הבודהה, הודו הייתה רגילה לרעיונות חיוביים. מילים שליליות לא היו נשמעות. הם הלכו אחריו בגלל השפעתו העמוקה, אך לאחר מותו, חסידיו פחתו ונעלמו. מכיוון שחסידיו לא השתכנעו מבחינה אינטלקטואלית, הם יכלו להרגיש את האמת דרך אישיותו. אם הוא יכול להיות מסופק בריקנות כזו, אם להיות אפס זה כל כך שמח, אם בלי נשמה הוא כל כך מבורך, אנחנו מוכנים ללכת בעקבותיו. הוא חייב להיות בעל איזה קסם, איזה סוד.


אבל מבחינה פילוסופית, קשה לשכנע אתכם כי האגו שלכם לא מוצא שום דבר מושך. הבודהיזם פרח בסין, סרי לנקה, מיאנמר, יפן, קוריאה ודרום-מזרח אסיה, למעט הודו, כי שם הבודהיזם זנח את המונחים השליליים.


הם חזרו למונחים חיוביים כמו הארה, בודהי, האולטימטיבי, המוחלט, שלמות. הם היו צריכים להתפשר. לכן, עבורי, הבודהיזם מת עם הבודהה. מה שאנו מכירים כבודהיזם היום אינו קשור לבודהה כי הבודהיזם זנח את תרומתו הבסיסית ביותר, הגישה השלילית.


אני מבין את שתי המסורות, החיובית והשלילית, אבל יש לי מזל יותר מהבודהה. הוא ידע כיצד האגו יכול לנצל מילים חיוביות, וזאת תרומתו הגדולה ביותר. הוא פסל את החיובי כדי להדגיש את השלילי, ביודעו שרבים לא יעקבו כי זה לא מאוד מושך לאגו. שתי המסורות נפתחו לנו. אני יודע כיצד האגו ניצל את השיטה החיובית, ואני יודע מה קרה לגישה השלילית. לאחר מותו של הבודהה, תלמידיו נאלצו להתפשר. הם הסכימו בדיוק למה שהבודהה דחה.


לכן, ניסיתי להסביר את שתי הגישות, הריקנות ביחס לעולם והמלאות ביחס לחוויה הרוחנית. שיטה זו כוללת את שתיהן, לדון במה שיש לפסול ולנתח את היתרונות שיש להרוויח. סינתזה כזו לא יושמה בצורה מעמיקה עד כה. מהאבירה, שנקרה, משה, מוחמד כולם השתמשו בגישה החיובית. הבודהה השתמש בשלילית.


אני מאמץ את שתיהן מבלי לראות כל סתירה. אם תבינו אותי בבירור, תוכלו להעריץ את היופי של שתי המסורות, אך עליכם להימנע מלתת לאגו לנצל, ולא לפחד ממוות, חושך וריקנות. הם אינם סותרים.


כמו כוס מים שחצי מלאה ואתם אומרים שהיא חצי מלאה או חצי ריקה. שניהם טועים כי מנקודת מבט אחת היא ריקה, ומנקודת מבט אחרת היא מלאה. חצי מהחיים שלכם שייך לחילוני, והחצי השני לקדוש. זה מצער, אבל אין דרך אחרת. לכן עלינו להשתמש באותם מונחים גם לחילוני וגם לקדוש. לכן עליכם להיות ערניים. בעקבות החילוני תפסידו את הדברים החיוניים. אם תמשיכו אחרי החילוני, תראו את הריקנות של הרוחני. אם תחשבו על זה בקדוש, תראו שזה מלא.



נירוואנה | מהי נירוואנה ואיך משיגים אותה | מכללת טאותרפיה ד"ר מזרחי אברהם
נירוואנה | מהי נירוואנה ואיך משיגים אותה | מכללת טאותרפיה ד"ר מזרחי אברהם

המלצות להגיע לנירוואנה:


1. מדיטציה יומית:


  • תרגול מדיטציה יומית מסייע להרגיע את התודעה ולחבר אותך לפנימיותך. נסה לשבת במקום שקט ולהתרכז בנשימה שלך.


2. שמירה על מוסריות (שילה):


  • חיה בצורה מוסרית, שמור על חוקים ומידות טובות, והתנהג בצורה הראויה והנדיבה כלפי עצמך ואחרים.


3. חכמה (פראג'נה):


  • פתח הבנה עמוקה יותר של טבע המציאות ושל עקרונות הבודהיזם, כגון ארבע האמיתות הנאצלות והדרך המתומנת.


4. הפחתת ההיקשרות:


  • למד לשחרר את ההיקשרות לדברים חומריים ולרגשות שליליים. שחרור זה מסייע להפחית סבל ומוביל לרוגע פנימי.


5. אורח חיים נכון:


  • חיה חיים פשוטים ומרוסנים, הימנע מהתמכרות לדברים שמביאים לרדיפה מתמדת אחרי הנאות זמניות.


6. תשומת לב (סמאדהי):


  • פתח ריכוז ומודעות מתמשכים, בין אם דרך מדיטציה ובין אם דרך פעילויות יומיומיות שבהן אתה מרוכז לחלוטין במה שאתה עושה.


7. שירות לאחרים:


  • תן מעצמך לטובת אחרים, עזור לקהילה ולסביבה, והתמקד בפעולות שמביאות תועלת לאחרים ולחברה.


8. למידה והתבוננות:


  • המשך ללמוד ולחקור את הכתבים הבודהיסטיים ואת תורת הבודהה. השקול והעמיק בידע הזה כדי להחכים ולהתפתח.


9. פיתוח חמלה (קרונה):


  • פתח חמלה כלפי כל היצורים החיים. השתדל להבין את כאבם ולסייע להם להקל על סבלם.


10. שחרור מהאגו:


  • למד לראות את האגו כהטעיה. הבן שאין "אני" קבוע ונפרד, ושחרר את ההיקשרות לתפיסה זו כדי להשיג חירות אמיתית.



בדרך לנירוואנה, חשוב להיות סבלני ונחוש, ולזכור שהדרך עצמה היא חלק מהשגת המטרה.




נירוואנה | מהי נירוואנה ואיך משיגים אותה | מכללת טאותרפיה ד"ר מזרחי אברהם
נירוואנה | מהי נירוואנה ואיך משיגים אותה | מכללת טאותרפיה ד"ר מזרחי אברהם



 12 החוליות של ההתהוות התלויה שמהווים מכשול לנירוואנה:



1. בורות (Avidya) - חוסר ידיעה או הבנה נכונה של המציאות.


2. יצירות רצוניות (Sankhara) - פעולות ותהליכים מנטליים הנובעים מבורות.


3. תודעה (Vijnana) - המודעות או התודעה הנובעת מהיצירות הרצוניות.


4. שם וצורה (Nama-rupa) - ההיבטים הפיזיים והמנטליים של הקיום.


5. ששת בסיסי החושים (Shadayatana) - העיניים, האוזניים, האף, הלשון, הגוף והמחשבה.


6. מגע (Sparsha) - המגע והקשר בין החושים לאובייקטים שלהם.


7. תחושה (Vedana) - התחושות הנובעות מהמגע.


8. כמיהה (Tanha) - הרצון או התשוקה הנובעת מהתחושה.


9. היאחזות (Upadana) - ההיאחזות והרצון להחזיק במה שכמיהה מייצרת.


10. היווצרות (Bhava) - תהליך ההתהוות הנובע מההיאחזות.


11. לידה (Jati) - הלידה וההופעה בעולם כתוצאה מההיווצרות.


12. זקנה ומוות (Jaramarana) - ההזדקנות והמוות, המובילים לצער, כאב, מצוקה וייאוש.


אלו הן החוליות המרכיבות את מעגל הסבל והלידה מחדש, והן מהוות את הבסיס להבנת ההתהוות התלויה בבודהיזם.



נירוואנה | מהי נירוואנה ואיך משיגים אותה | מכללת טאותרפיה ד"ר מזרחי אברהם
נירוואנה | מהי נירוואנה ואיך משיגים אותה | מכללת טאותרפיה ד"ר מזרחי אברהם




טאותרפיה - טיפולי גמילה שקיימים:



תלות הדדית | כל הקיום מצוי בתלות הדדית | מכללת טאותרפיה ד"ר מזרחי אברהם
תלות הדדית | כל הקיום מצוי בתלות הדדית | מכללת טאותרפיה ד"ר מזרחי אברהם


שיטות גמילה ברחבי העולם


1. גמילה רפואית (Detoxification)


  • תהליך מבוקר: גמילה רפואית היא השלב הראשון בתהליך הטיפול בהתמכרות. במהלכו, מפסיקים את השימוש בכדורי מרשם תחת השגחה רפואית, תוך מתן תרופות להקלה על תסמיני הגמילה.


  • הקלת תסמינים: התרופות הניתנות יכולות לכלול תרופות להרגעת חרדה, נגד כאבים, ולמניעת פרכוסים.


2. טיפול פסיכותרפיה בשיטת טאותרפיה


  • טיפול קוגניטיבי-התנהגותי בשיטת טאותרפיה: טיפול זה מתמקד בזיהוי ושינוי דפוסי מחשבה והתנהגות שליליים הקשורים להתמכרות.

  • טיפול התנהגותי בגישת 12 הצעדים: משמש בעיקר לטיפול במכורים עם הפרעות אישיות, ומלמד מיומנויות התמודדות ושיפור רגשי.

  • טיפול פסיכודינמי: מתמקד בחקר הקשרים הרגשיים והחוויות המוקדמות שהובילו להתמכרות.



3. טיפול קבוצתי ותמיכה חברתית


  • קבוצות תמיכה (Support Groups): קבוצות כמו נרקומנים אנונימיים (NA) ואלכוהוליסטים אנונימיים (AA) מציעות תמיכה ממכורים לשעבר באמצעות מפגשים קבועים.

  • טיפול משפחתי: כולל את המשפחה בטיפול כדי לשפר את מערכות היחסים והתמיכה המשפחתית.


4. טיפול אלטרנטיבי ומשלים מבית טאותרפיה


  • מדיטציה ויוגה: שיטות אלה מסייעות להפחתת לחץ, חרדה ולשיפור המודעות העצמית.

  • דיקור סיני: משמש לעיתים קרובות להפחתת תסמיני הגמילה והחשק לסם.

  • תזונה נכונה ופעילות גופנית**: משפרות את הבריאות הכללית ומסייעות לשיקום הגוף.


5. תוכניות שיקום (Rehabilitation Programs)


  • מרכזי גמילה (Inpatient Rehabilitation Centers): מטופלים נמצאים במרכז טיפול תחת השגחה מלאה, מקבלים טיפול פסיכולוגי, רפואי ו

  • תמיכה.

  • שיקום אמבולטורי (Outpatient Rehabilitation): המטופלים ממשיכים לחיות בביתם אך מגיעים לטיפולים והדרכות במרכז הגמילה.


6. טכנולוגיות חדשניות


  • ביופידבק (Biofeedback): טכנולוגיה זו עוזרת למטופלים ללמוד לשלוט על תגובות גופניות ולהפחית מתח.

  • מציאות מדומה (Virtual Reality Therapy): טיפול במציאות מדומה לשחזור מצבים שמעוררים חשק לסם וללמוד להתמודד איתם.


7. שיטות הוליסטיות ורוחניות


  • טיפול באומנות ובמוזיקה: משמשים להבעה רגשית ועיבוד חוויות.

  • תוכניות 12 צעדים**: מבוססות על עקרונות רוחניים ומתמקדות באחריות אישית ותמיכה קבוצתית.


סיכום


שיטות הגמילה מסמים מגוונות ומשתנות בהתאם לצרכי המטופל והמדיניות המקומית. גישות שונות משולבות לעיתים קרובות להשגת תוצאות מיטביות, תוך התחשבות במצבו הפיזי, הנפשי והסביבתי של המטופל.



מניעה והסברה:


  • חינוך והסברה: העלאת מודעות לסיכונים ולנזקים הכרוכים בהתמכרות למין.

  • תמיכה בקהילה: יצירת סביבות תומכות ופעילויות חלופיות למשברי חיים.

  • מדיניות ציבורית: חקיקה ואכיפה להפחתת הזמינות והנגישות של תרופות המרשם.



סיכום:


התמכרות למין היא בעיה מורכבת ורב-ממדית המשפיעה על המוח, הנפש והחברה. גמילה ממין יעילה דורשת גישה משולבת הכוללת תמיכה רפואית, פסיכולוגית וחברתית. מניעה והסברה הן כלים חשובים במאבק בהתמכרות לסמים.




"להיות אנושי פירושו לאהוב בני אדם, ולהיות חכם פירושו להכירם."



טאותרפיה היא שיטת טיפול רב-תחומית המתמקדת בטיפול בהתמכרויות:



תלות הדדית | כל הקיום מצוי בתלות הדדית | מכללת טאותרפיה ד"ר מזרחי אברהם
תלות הדדית | כל הקיום מצוי בתלות הדדית | מכללת טאותרפיה ד"ר מזרחי אברהם



טאותרפיה היא שיטת טיפול רב-תחומית המתמקדת בטיפול בהתמכרויות ובבעיות נפשיות באמצעות גישה הוליסטית המשולבת עם עקרונות רוחניים, פסיכולוגיים ופיזיולוגיים. השיטה מושתתת על עקרונות של פילוסופיית ה"טאו" (Dao) הסינית, המדגישה איזון והרמוניה בין הגוף, הנפש והרוח. הנה סקירה של שיטת הטאותרפיה לגמילה וטיפול בהתמכרויות:


עקרונות בסיסיים של הטאותרפיה


1. איזון והרמוניה:


   - הטאותרפיה מתמקדת בהשגת איזון והרמוניה בין כל מרכיבי האדם: הגוף, הנפש והרוח. ההנחה היא כי חוסר איזון בין המרכיבים הללו מוביל להתמכרויות ולבעיות נפשיות.

  

2. עקרונות הטאו:


   - השיטה נשענת על עקרונות הטאו (דרך), המנחים את המטופל לשאוף לחיים מאוזנים והרמוניים. פילוסופיית הטאו מדגישה חיים בפשטות, בענווה ובהתאמה לזרימת החיים הטבעית.


3. גוף, נפש ורוח:


   - הטאותרפיה רואה את האדם כשלם ומשולב, ולא מתמקדת רק בתסמינים של ההתמכרות אלא גם בשורשים העמוקים יותר של הבעיה, כמו טראומות עבר, רגשות בלתי מעובדים וקשיים נפשיים.





מרכיבי הטיפול בטאותרפיה



1. טכניקות רוחניות:


   - מדיטציה: מדיטציה משמשת ככלי מרכזי לטיפול, ומטרתה להשיג רוגע פנימי, איזון נפשי ורוחני, ולהפחית את המתח והלחץ.


   - תרגולי נשימה: תרגולים שמטרתם לשפר את היכולת של האדם לשלוט בנשימה ולחזק את הקשר בין הגוף לנפש.


2.טכניקות פסיכולוגיות:


   - טיפול קוגניטיבי-התנהגותי (CBT): עקרונות הטיפול הקוגניטיבי-התנהגותי משולבים עם עקרונות הטאו כדי לשנות דפוסי מחשבה והתנהגות מזיקים.


   - טיפול בטראומה: עבודה על עיבוד טראומות עבר ושחרור רגשות בלתי מעובדים שיכולים לתרום להתמכרות.


3. פעילות גופנית:


   - יוגה וצ'י גונג: תרגולים אלו משלבים תנועה, נשימה ומודעות פנימית, ומטרתם לחזק את הגוף, להרגיע את הנפש וליצור תחושת איזון והרמוניה.


   - פעילות גופנית כללית: פעילות גופנית סדירה משפרת את הבריאות הפיזית והנפשית ומפחיתה את הצורך בהתמכרות.


4. תזונה נכונה:


   - תזונה מאוזנת: הטאותרפיה מדגישה את החשיבות של תזונה מאוזנת ובריאה ככלי לשיפור הבריאות הפיזית והנפשית.


יתרונות הטאותרפיה בטיפול בהתמכרויות


1. גישה הוליסטית: השיטה מטפלת במטופל כמכלול ולא רק בתסמינים, מה שמאפשר התמודדות עם שורשי הבעיה.

2. שילוב של טכניקות שונות: הטאותרפיה משלבת מגוון רחב של טכניקות רוחניות, פסיכולוגיות ופיזיולוגיות, מה שמגביר את היעילות של הטיפול.

3. שיפור איכות החיים: על ידי השגת איזון והרמוניה, המטופלים חווים שיפור משמעותי באיכות החיים, בבריאות הפיזית ובתחושת הרווחה הנפשית.


סיכום


טאותרפיה היא שיטת טיפול הוליסטית שמשלבת עקרונות רוחניים, פסיכולוגיים ופיזיולוגיים לטיפול בהתמכרויות ובבעיות נפשיות. השיטה מתמקדת באיזון והרמוניה בין הגוף, הנפש והרוח, ומשלבת טכניקות כמו מדיטציה, תרגולי נשימה, טיפול קוגניטיבי-התנהגותי, יוגה וצ'י גונג, ותזונה נכונה. הגישה ההוליסטית של הטאותרפיה מאפשרת טיפול עמוק ואפקטיבי בשורשי ההתמכרות ומשפרת את איכות החיים של המטופלים.



נירוואנה | מהי נירוואנה ואיך משיגים אותה | מכללת טאותרפיה ד"ר מזרחי אברהם




טאותרפיה מפעילה מרכז-יום לטיפול בהתמכרויות ובטראומה


טאותרפיה מפעילה מרכז יום לטיפול בהתמכרויות ובטראומה, המתמקד בגישה הוליסטית לשיקום וריפוי. המרכז מציע מגוון רחב של שירותים טיפוליים הנבנים על עקרונות הטאותרפיה, ומשלבים טכניקות רוחניות, פסיכולוגיות ופיזיולוגיות. הנה סיכום של המרכז והשירותים המוצעים בו:


מטרות המרכז


1. שיקום והתאוששות: לסייע למטופלים להתגבר על התמכרויות וטראומות ולשקם את חייהם.

2. השגת איזון והרמוניה: לטפח תחושת איזון והרמוניה בין הגוף, הנפש והרוח.

3. פיתוח כלים להתמודדות: להקנות למטופלים כלים מעשיים להתמודדות עם מתחים, חרדות ודחפים התמכרותיים.


שירותים ופעילויות במרכז


1. טיפול אישי:


   - פגישות ייעוץ: מפגשים אישיים עם מטפלים מוסמכים לטיפול בנושאים אישיים, רגשות ומצבי חרדה.


   - טיפול בטראומה: עבודה על עיבוד ושחרור טראומות עבר באמצעות טכניקות שונות כמו EMDR (עיבוד תנועות עיניים).


2. טיפול קבוצתי:


   - קבוצות תמיכה: קבוצות קטנות בהן משתתפים יכולים לשתף חוויות ולקבל תמיכה מחברים לקבוצה.


   - סדנאות טיפוליות: סדנאות שונות המתמקדות בנושאים כמו ניהול סטרס, פיתוח מיומנויות חברתיות והתמודדות עם דחפים.


3. טכניקות רוחניות:


   - מדיטציה: מפגשי מדיטציה יומיים המכוונים להשגת רוגע פנימי ואיזון נפשי.

   - תרגולי נשימה: טכניקות נשימה המיועדות להרגעה ולהתמודדות עם מתחים.


4. פעילות גופנית:


   - יוגה וצ'י קונג: שיעורים המשלבים תנועה, נשימה ומודעות פנימית, שמטרתם לחזק את הגוף ולהרגיע את הנפש.


   - פעילות גופנית כללית: פעילות גופנית מותאמת אישית לחיזוק הבריאות הפיזית.


5. תזונה נכונה:


   - הכוונה תזונתית: ייעוץ תזונתי מותאם אישית לשיפור הבריאות הכללית ולהתמודדות עם התמכרויות.


   -סדנאות בישול בריא: לימוד הכנת מזון בריא ומזין.



יתרונות המרכז


1. גישה הוליסטית: המרכז מטפל במטופל כמכלול ולא רק בתסמיני ההתמכרות, מה שמאפשר התמודדות עמוקה ויסודית עם הבעיה.


2. שילוב טכניקות מגוונות: השילוב של טכניקות רוחניות, פסיכולוגיות ופיזיולוגיות מגביר את יעילות הטיפול.


3. סביבה תומכת ומעודדת: סביבה טיפולית מכילה ותומכת, המספקת למטופלים תחושת ביטחון ורוגע.


סיכום


מרכז היום של טאותרפיה לטיפול בהתמכרויות ובטראומה מציע גישה הוליסטית ושילוב של טכניקות רוחניות, פסיכולוגיות ופיזיולוגיות לטיפול ושיקום. המרכז מתמקד בהשגת איזון והרמוניה, פיתוח כלים להתמודדות ושיפור איכות החיים של המטופלים. באמצעות מגוון רחב של שירותים ופעילויות, המטופלים מקבלים תמיכה מקיפה ומותאמת אישית לשיקום וריפוי עמוק.





העתיד כבר כאן - הכשרת מטפלים בשיטת טאותרפיה להתמכרויות וטראומה מתוך אוכלוסיית המכורים הנקיים



הכשרת מטפלים להתמכרויות מתוך אוכלוסיית המכורים הנקיים היא גישה יעילה ומועילה, בעיקר בשל ההבנה האישית והניסיון החיוני שיש למטפלים אלה. טאותרפיה, בגישתה ההוליסטית והרוחנית, מדגישה את החשיבות של חיבור אישי והבנה מעמיקה של תהליכי הגמילה והשיקום. הנה כמה היבטים חשובים על הכשרת מטפלים להתמכרויות בקרב מכורים נקיים בשיטת טאותרפיה:


יתרונות הכשרת מטפלים מתוך אוכלוסיית המכורים הנקיים:


1. הבנה וניסיון אישי:


   - חוויה אישית: מטפלים שעברו את תהליך ההתמכרות והגמילה בעצמם מבינים את המטופלים לעומק ומסוגלים להתחבר אליהם ברמה אישית.


   - השראה ודוגמה אישית: מכורים נקיים יכולים לשמש כדוגמה חיה למטופלים, ולהראות להם כי ניתן להתגבר על ההתמכרות ולחיות חיים בריאים ומלאים.


2. אמפתיה ואמינות:


   - אמפתיה חזקה: המטפלים יכולים להפגין אמפתיה אמיתית ולבנות קשרי אמון חזקים עם המטופלים, מאחר והם מבינים את האתגרים והקשיים שבדרך.


   - אמינות ואותנטיות: החוויות האישיות של המטפלים מוסיפות לאמינות שלהם בעיני המטופלים, מה שמקל על בניית מערכת יחסים טיפולית מוצלחת.


3. העצמה והשראה:


   - תהליך העצמה: הכשרת מטפלים מתוך אוכלוסיית המכורים הנקיים מאפשרת למכורים הנקיים לעבור תהליך העצמה אישי ולשמש כמובילים בקהילה שלהם.


   - מוטיבציה גבוהה: מטפלים אלו נוטים להיות בעלי מוטיבציה גבוהה לתרום ולעזור לאחרים, מתוך תחושת שליחות אישית ורצון לעזור לאנשים במצבים דומים.




תהליך ההכשרה בטאותרפיה


1. לימודים תיאורטיים:


   - פסיכולוגיה של ההתמכרות: הכשרה תיאורטית בנושאים כמו מנגנונים פסיכולוגיים של התמכרות, תסמיני גמילה והשלכות נפשיות.


   - עקרונות הטאותרפיה: לימוד עקרונות הטאותרפיה, כולל פילוסופיית הטאו, מדיטציה, טכניקות נשימה ואיזון גוף-נפש-רוח.


2. הכשרה מעשית:


   - סדנאות ותרגולים: השתתפות בסדנאות מעשיות הכוללות תרגולים של טכניקות טיפוליות שונות, כמו טיפול קוגניטיבי-התנהגותי, יוגה וצ'י גונג.


   - התנסות מעשית: עבודה מעשית תחת פיקוח במרכזי טיפול, הכוללת טיפול פרטני וקבוצתי.


3. פיתוח מיומנויות אישיות:


   - מיומנויות בין-אישיות: פיתוח מיומנויות תקשורת, אמפתיה והבנת צרכים של המטופלים.


   - ניהול עצמי: כלים לניהול עצמי, התמודדות עם לחצים ושמירה על איזון אישי כמטפלים.


4. תמיכה והמשך התפתחות:


   - ליווי ותמיכה: קבלת ליווי ותמיכה ממטפלים מנוסים לאורך כל תהליך ההכשרה ולאחר מכן.


   - המשך התפתחות מקצועית: עידוד להשתתפות בהשתלמויות והדרכות מקצועיות נוספות לשם המשך התפתחות מקצועית.


סיכום


הכשרת מטפלים להתמכרויות מתוך אוכלוסיית המכורים הנקיים בטאותרפיה מציעה גישה ייחודית ומעצימה לטיפול. מטפלים אלו מביאים עימם הבנה עמוקה וניסיון אישי, אמפתיה ואמינות גבוהה, ותשוקה עזה לעזור לאחרים.


תהליך ההכשרה כולל לימודים תיאורטיים, הכשרה מעשית, פיתוח מיומנויות בין-אישיות וניהול עצמי, וליווי מתמשך. גישה זו מאפשרת למכורים הנקיים לשמש כמובילים בקהילה ולתרום באופן משמעותי לשיקום ולריפוי של מטופלים אחרים.



נירוואנה | מהי נירוואנה ואיך משיגים אותה | מכללת טאותרפיה ד"ר מזרחי אברהם

Comments


מכללת טאותרפיה-לימודי פסיכותרפיה ממוקדת טראומה והתמכרויות

רחוב קהילת ונציה 8 - קומה ג

תודה שיצרת קשר נחזור בהקדם

מכללת טאותרפיה

לימודי התמכרויות וטראומה

מעל 20,000 בוגרי קורס 12 הצעדים

מעל 600 בוגרי לימודי פסיכותרפיה ממוקדת טראומה והתמכרויות

100 מנחים ומרצים שהוכשרו בשיטת טאותרפיה

מעל 10,000 נגמלים ב-30 שנות ניסיון

מכללת טאותרפיה נוסדה בשנת 2012 וכיום משתפת פעולה עם המכללה האקדמית דוד ילין

מרכז יום

טאותרפיה כתובת

מכללת טאותרפיה

רחוב קהילת ונציה 8

תל-אביב

קומה ג' וד'

טל:03-7788766

דוא"ל | tao@taotherapy.co.il

כל הזכויות שמורות לעמותת טאותרפיה | רחוב קהילת ונציה 8 תל-אביב

bottom of page